Fungerar bikarbonat och bakpulver på samma sätt?

Man kan ju undra om man kan byta ut det ena mot det andra.

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta lite mer för att städa i badrum och kök med detta mirakelmedel. Men det är inte allt.

Bakpulver för bakning

bikarbonat

Om man ska baka så behöver man ju bakpulver. Ska man baka chokladkaka så kan man ju använda lite extra bakpulver för att få rätt effekt.

Bakpulver innehåller natriumbikarbonat, syra och stärkelse. Om omständigheterna är rätt så kan man ju jäsa med bikarbonatet också.

Många tror att bikarbonat och bakpulver är samma sak? E500 är ett tredje namn, så visst är det så att kärt barn har många namn.

Använd det till städning

Natriumbikarbonatet är den rena formen. bikarbonat rengöring Om man ska städa så gynnas man av att använda den rena formen.

Även bakpulvret ger viss verkan så klart. Den rena formen säljs dessutom i större förpackningar.

Om du vill göra en smet så är originalformen också bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få rätt konsistens på smeten som du sedan behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Det är bäst att ha bikarbonat hemma

natriumkarbonat och bikarbonat är två helt olika ämnen. De båda finns på allt-fraktfritt.se.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

Bikarbonatet är ju bäst att ha hemma. Har du det rena saltet som både jäser och gör rent så ordnar allt sig. Du kan baka med en mindre mängd pulver. Tvärtom är inte lika bra.

Dessutom så kan man använda bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska och smidiga. Det funkar till och med till tandblekning.

Om du är riktigt petig så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med rent natriumvätebikarbonat för annat som städning och kroppsvård. Du kan klara det mesta hemma!