Fungerar handdesinfektion?

Just nu har vi en pandemi över hela världen. Under en pandemi vill man ha så rena händer som möjligt. Fungerar verkligen handdesinfektion?

Man undrar ju. Det är ju inte som vilken influensa som helst. Det är allvar nu. Kommer det att räcka med handsprit virus bör dö av, eller behöver du något bättre?

bakteriedödande

Handdesinfektion handsprit mot virus är inte det enda sättet

Handspriten fungerar inte bättre än något annat preparat. Om vi lyssnar på experterna visar det sig att handsprit mot virus inte alls är säkert.

Några av våra vanligaste virus tål handsprit. Vinterkräksjukan överlever handspriten utan problem.

bästa

Det är enkelt att bli smittad. Då vill man inte också bli coronasmittad. Forte eller Smittstopp är verksamma produkter mot smitta.

Om du ska välja mellan en antibakteriell tvål och handsprit mot virus är det säkrare med tvålen. Om du använder handtvätt på ett bra sätt så får du det bästa skyddet.

Det är enkelt att desinficera ytor

Du måste förstå hur du ska använda dig av handtvätt. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. 20 sekunder minst innan du sköljer av händerna.

Använd inte tvål bara när du har fått influensasymtom. Ha för vana att göra det jämt. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Handtag och möbler i ditt hem behöver också ytdesinfektion

Virusskyddet byggs upp om du tvättar händerna noga. handdesinfektion apoteket Då kan du ju inte ta i smutsiga handtag sedan. Då är du tillbaka på ruta ett igen och det är ju inte bra.

Du kan få bakteriefria handtag med en antibakteriell spray. Det kan vara i ditt hem såväl som på jobbet där många människor rör sig varje dag.

En bra bakteriedödande spray kan också användas på andra ytor som möbler, matvaror och sådant som du kommer hem med. Då minskar du smittan. Det nya coronaviruset kan leva i upp till tre dagar. Genom att använda sprayen så behöver du inte tänka på viruset på samma sätt längre.

Så ska du sköta din handdesinfektion

Börja med att köpa en bra tvål. Då har du gjort handsprit virus verkningslöst. Med en vattenbaserad handdesinfektion har du allt som du behöver.