Just nu kan det vara slut handsprit på apoteket då kan det vara svårt att få tag på desinfektionssprit

Många drabbades av panik när smittan kom till Europa. Det är många som fortfarande går på myten om handsprit på apoteket. Men desinfektionssprit är inte alltid den bästa lösningen. Det gäller särskilt mot corona.

Många undrar om det finns substitut för handsprit på apoteket

Om du tror att de bästa varumärket är handsprit apoteket så tror du fel. Många har fått uppleva att desinfektionssprit inte har fungerat som man trott.

desinfektion

Då kan det vara mycket bättre att använda en antibakteriell tvål istället. Många upplever handsprit som obehaglig efter en tid.

Det är knasigt att folk rusar till butikerna för att köpa handsprit som inte fungerar. Om du köper en antiseptisk tvål så kan du vara säker på att den verkligen dödar viruset.

Det finns alkoholfira varianter som är enkla att använda. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Det är extra viktigt att tvätta händerna just nu

Den som bor själv har kanske ett bättre skydd. Med en antibakteriell spray får du ett extra skydd.

I hem där det finns barn är det inte lika självklart. Om de går i skolan trots att det råder pandemi i Europa finns risken för att de kommer hem med virus. Ta det lugnt. Upparbeta bra rutiner för handtvätt och lär dina barn.

Försök att byta kläder så ofta det går. Ha kläder anpassade för att ha på sig inomhus. Kläder som du har använt inne har inte smittats utifrån. Om du vet att kläderna har exponerats så kan du spraya bakteriedödande spray på dem.

Prova att använda sprayen på frukt. På så vis dödar du virus. Många tycker att IONplus och Holistic.

Spraya med antibakteriell spray för att få god ytdesinfektion

Glöm inte bort ytorna i ditt hem. Tänk på att viruset kan följa med hem från butiken. Ta ut kassarna på balkongen först.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Och kom ihåg att det är viktigt att ha handtvål vid varje kran. Inte bara i badrum där folk tvättar händerna efter toalettbesök. Ett kök måste ha en bra tvål. Nu vet du varför det är viktigare än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.