Kan du skydda dig mot cononavirus som mot andra bakterier och virus?

Tänk att ett namn som tidigare fick dig att tänka på en trevlig grillkväll med mexikansk öl nu får dig att darra av skräck. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Cononavirus är farligare än så. Coronaviruset kan smitta längre än en vanlig influensa. Därför kan man smitta andra utan att man märker det.

Ett cononavirus kan ha flera olika symtom

Symtomen varierar från person till person. Det är mycket mer än bara vanlig värk. Cononavirus kan orsaka hosta, andningsbesvär, försämrat luktsinne och huvudvärk.

Se till att ha ett ordentligt virusskydd. Även om du inte har symtom så kan du smitta ändå, det gör att sjukdomen är svår att upptäcka.

Vi måste göra vad vi kan för att undvika smitta

Steg 1 är att stärka immunförsvaret och det är så lätt som att ta C-vitamin i förebyggande syfte. Den dagliga dosen är mellan 1 – 2 gram. Öka dosen om du får sjukdomssymtom.

I USA används kolloidalt silver förebyggande, 15 ml morgon och kväll. De ökar till 15 ml per timme om de smittas. Kolloidalt Silver är inte längre ett kosttillskott i Sverige men finns att köpa. Låt sprayen lufttorka sedan är den ofarlig att äta. Coronaviruset har ingen chans.

De flesta har nog hört Anders Tegnell råd kring hur vi ska hålla oss friska. Därfrån kan smittokletet hamna lite varstans.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Då smittan sprids via luften så är det svårt att veta var det hamnar. Maskerna kanske inte hjälper mot viruset. Om alla skulle använda ansiktsmask så skulle smittan spridas ändå.

Man fortsätter att köpa handsprit mot cononavirus trots att det inte hjälper. Handspriten tog slut. Man ska inte sluta att använda handsprit men man bör ha klart för sig att det bara fungerar mot vissa bakterier. Men mot coronavirus är det här inte ditt bästa val.

Då är det bättre att välja andra metoder. Var rädd om din hud. Om du använder handdesinfektion med alkohol så kan det torka ut huden. Hudfettet löses upp hos den som använder alkoholprodukter under en längre tid.
Smittstopp är mild mot huden samtidigt som den dödar bakterier.

Ofta glömmer vi bort hur kraftfull en vanlig handtvätt kan vara. Antibakteriell Handtvål. Gnid in och tvätta händerna i minst 20 sekunder. Gör samma rutin för barnen.

Har du ytdesinfektion hemma?

Håll rent från bakterier och virus. Det gäller till exempel handtag på dörrar som kan vara fulla av sådant som du verkligen inte vill komma i kontakt med.

Använd en antibakteriell spray som du kan döda bakterier och virus med på alla ytor. Det här kan vara minst lika viktigt som antiseptisk tvål för händerna. Sprayen kan du använda på dina matvaror.

Ta det lugnt

Tänk på att stress kan påverka ditt immunförsvar negativt. Det bör du undvika om du vill skydda dig mot cononavirus och andra bakterier och virus. Gör det du kan och håll dig lugn för bästa möjliga virusskydd!