Kan jag använda handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Det är inte konstigt att vi är rädda just nu. Många har personer som tillhör riskgrupper i sin bekantskapskrets. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Du måste skydda dig själv och andra runt om dig

Men coronaviruset kan vinner ofta över handspriten. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Att kunna sprida smitta till de som kan dö av den är obehagligt. Då måste vi vara extra noggrann med handdesinfektion. Om du använder handdesinfektionsmedel på rätt sätt kan det faktiskt leda till att andra som kunde ha dött av Corona inte blir smittade.

Vilket handdesinfektionsmedel använder du i badrum och kök?

Oftast räcker inte handsprit som desinfektion. Flera virus är immuna mot handspriten. Spriten tar inte många av våra vanligaste virus. Du kan antingen använda vattenbaserad handdesinfektion eller lära dig mer om handtvål.

Har du en antiseptisk tvål hemma? Tvålen är viktig. En antibakteriell tvål bör finnas på alla platser där du kommer att tvätta händerna.

handsprit

Det är onödigt att köpa hem handsprit. antibakteriell Att det inte finns mer handsprit på apoteket är inget problem. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

Det finns vattenbaserad handdesinfektion, dessa är som regel milda mot händerna och dödliga för alla virus och smittämnen.

Det som känns starkt är inte alltid bästa vapnet mot coronavirus

Coronavirus kanske överlever ändå. Däremot kan det här vara det som gör att du får torra händer som spricker och börjar blöda. Särskilt om du använder sprit ofta. Oftast är handsprit bättre!

Brukar du använda ytdesinfektion?

Den antibakteriell sprayen kan göra underverk. En vanlig plats för smitta att sprida sig är handtag. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Använd handskar.

Om du är hemma så kan du spraya bakteriedödande spray på dörrhandtag. Det ökar ditt virusskydd hemma. Gå aldrig utan antibakteriell spray.

Du kan även använda sprayen som en bra ytdesinfektion. Då får du ett säkrare hem.