Känner du igen symtomen och vet att du har smittats av coronavirus?

coronavirus behöver inte nödvändigtvis ge några symtom. Idag vet vi mer om corona än vad vi gjorde i inledningsskedet. Nu vet vi till exempel att barn kan smittas av coronavirus.

Nu vet man även att djur kan smitta oss människor. Det är enklare än du tror. Djur kan få mängder av virus som sedan kan överföras via pussar.

virusskydd

Smittspridningen är igång. Du har förvandlats till en smittbärare. Corona skiljer sig en hel del från influensa.

De flesta känner till en vanlig influensa. coronavirus kan smitta mycket längre. Den som har en bakteriedödande spray går inte säker för det.

Så vet du att du har smittats av coronavirus

Vissa coronasymtom är kända av oss. Många får en torr hosta. Den som har ett eller flera av dessa symtom kan vara smittad. Stanna hemme tills du är frisk eller sök hjälp.

Ibland kan man tro att man har influensa istället. Man kan få ont i lederna. Vissa drabbas av svår trötthet. Om du inte kan andas så ska du söka hjälp. Det är viktigt att få en diagnos i tid.

Ingen reagerar lika på coronavirus

Det är också viktigt att förstå att vi verkar reagera olika på coronavirus. Viruset kan även göra så att man tappar luktsinnet, det har man sett i USA. Så verkar det inte vara i Sverige.

Man vet inte hur man kommer att reagera när man smittas av det nya viruset. Det är olika hur svårt sjuk man blir.

Ska du testa dig?

Den som har flera coronasymtom kan behöva testa sig. Det kan vara bra att testa sig om man har cononavirus. Slipp oro dig och du hjälper till att stoppa sjukdomen från att spridas ytterligare.

Är du ändå isolerad så kanske du inte behöver testa. Håll avståndet när du går ut. Efter ett tag är du frisk igen och då kan du leva som vanligt.

Om du är smittad så är vila och vätska det som behövs. Immunförsvaret bekämpar viruset, man kan ta C-vitamin och stärka immunförsvaret, precis som vid en förkylning. Ännu bättre är att ta C-vitamin i förebyggande syfte, 1-2 gram per dag och öka till 1 gram 5 gånger om dagen om man blir smittad.

I USA tar man kolloidalt silver 15 ml morgon och kväll i förebyggande syfte och 15 ml per timme om man smittats. handsprit I Sverige finns det att köpa men räknas inte som ett kosttillskott längre.

Många väljer att spraya kolloidalt silver på frukt och grönt för att döda smitta. Då dör viruset. IONplus och Holistic säljer bäst.