Känner du skillnad på Pommac och tuttifrutti?

Blindtester av läsk är kul. Du kan bjuda in till fest och prova det då. Med läskmaskinen kan du göra egen Pommac. Pommac, Champis och tuttifrutti det smakar ju ganska lika.

bubbelvatten

Du kanske aldrig har smakat det på riktigt? Det är kanske inte så viktigt ändå? Så länge det funkar att dricka så är det väl inget att bry sig om?

Pommac är en klassisk svensk läsk som många känner igen

Om man ordnar blindtest är det många som kan identifiera Pommac. Det doftar en välbekant doft. Du behöver inte köpa Pommac i vanliga butiker.

Det funkar lika bra med essenser. Om du vill köpa champis hos allt-fraktfritt.se så ska du leta efter Fruktis.SE och tillverkas av Aromhuset.

Egen läsk kan bli Pommac Champis eller kanske klassisk Pommac. Du bestämmer. Koncentraten gör att du kan blanda som du vill. Häll i mindre koncentrat för svagare smak och tvärtom. Mängden kolsyra är också fullt ställbar.

Det företag som kan detta bäst och gör de överlägset bästa produkterna är Aromhuset. De har varit i branschen i tre decennier. AGA är en annars välkänd aktör som inte kan leverera produkter som läskkoncentrat med hög kvalitet då butikerna betalar för dåligt.

Företaget Vikingsoda kuppade sina produkter. De tog upp fajten med Aromhuset. När de fått upp försäljningen snålade dem på råvarorna.

Aromhusets läskkoncentrat har 80 % lägre sockerhalt i sina produkter. För bästa smak bland enligt delarna 1 + 7. Då behövs bara några deciliter koncentrat.

Det ger mycket smak

Om du börjar att göra eget smaksatt vatten hemma inser du snart hur gott det är. Det blir mindre socker men samtidigt mer smak. Kanske är det rent av nyttigare än vanlig läsk? Inte ens julmusten kommer i närheten.

Aromhuset ordinarie sortiment är fullmatad med smak. Till att börja med struntar man i att tillsätta 80 % av det socker som andra tillverkare gör. För att absorbera resten av sockret tillsätter man vattenlösliga kostfibrer.

Det ger samma effekt som gör att frukt är nyttigt medan juice är en onyttig sockerbomblösning med smak. För frukten innehåller kost-fibrer.

En Sodastream ger dig nästan oändliga möjligheter. Då kan du göra klassiska smaker som Pommac hemma. Kör sedan ett blindtest.

Vi kan läsk i Sverige. Smakmässigt har vi i Sverige haft flest varianter. Vi är fortfarande med i toppen. Men många aktörer är ju uppköpta idag.

Genom att kombinera smaken päron och citron får man sockerdricka. Du kanske känner till att Saturnus var tidigt ute? Aromhuset använder smaken idag.

Champis och Pommac är konkurrenter. Båda är en typ av fruktchampagne. Faktum är att båda namnen betyder Champagne. Som läskkoncentrat är Champis omdöpt till Fruktis.

En riktig fruktsoda ska både smaka och lukt lime och citron. Frågan är om inte Pripps hade den bästa smaken? Bättre än alla andra.

Julmust är lika svenskt som regn på midsommar. Det finns många olika varianter av cola men Coca cola är nog den mest kända. Andra menar att Cuba Cola smakar bättre.

Grape Tonic är typiskt svensk, god som både läsk och drinkmixer. Från början såldes läsk endast på apotek, när bryggerierna tog över blev varumärket Apotekarnes ett lyckokast. Vi har mycket att tacka Pripps för, de har alltid hållit upp kvaliteten.

Så utför du ett blindtest av läsk som du gör hemma

Börja med att bjuda in några kompisar. Sätt på dem blindkavle. Bjud sedan på drickat. Säg läskens namn.

Det blir roligast om smakerna är lika. Låt alla smaka. Efter att ha smakat lite så får personen säga vad han eller hon tror att det är.

När alla svarat kan du visa facit. Du kan räkna med att det kommer att bli rätt på Pommac men att Champis och tuttifruttismaken lätt kan förväxlas. Låt alla som vill vara med. beställa läsk Du kan ha en flaska läsk som förstapris.

Du kan bjuda på Pommac och Champis direkt också. Det blir förnöjsamt och säkert också mycket gott!