Klara det mesta med bikarbonat

Man vill inte vara utan vissa saker. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Som bikarbonat till exempel.

bikarbonat

Du vet väl att bikarbonat och natriumvätekarbonat är samma sak? Ej att förväxla med natriumkarbonat, tänk på detta om du handlar på allt-fraktfritt.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

När man får saltet i ren form så är det vitt och det löses inte upp så enkelt i vatten. Nu ska vi fördjupa oss i vad man kan använda bikarbonatet till.

Må bättre med bikarbonat

Du vet väl att bikarbonat är bra mot halsbränna? Människors magsyra har ett lågt PH-värde. bakpulver Den måste ha det för att göra sitt jobb. Man kan ju köra med olika huskurer mot halsbränna.

Blanda en tesked bikarbonatet i vatten och drick. Detta gör du innan du äter. Det finns fler huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som menar att man kan hålla sig frisk längre om man bara ser till att få i sig det här ämnet med jämna mellanrum.

För att man ska må bra så måste det ju vara rent

Lite smuts blir man kanske starkare av men om det är så att det inte är rent i kök och i badrum så kan det vara dåligt för hälsan. Ta bort kalk enkelt med bikarbonat.

Det är lika enkelt att ta bort fettfläckar. Det är skonsamt för miljön. Att köpa storpack spar man på i längden.

Kan man säga att bikarbonat och bakpulver är samma sak?

Man kan säga att det är samma. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat samt stärkelse och syra. Det är oftast svagare än det rena.

Om du bakar med bikarbonatet så kan du använda mindre av det. Du kan halvera bikarbonatet utan problem.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Det här kan vara filmjölk eller juice från någon citrusfrukt. Eller så kan du köra säkert och använda bakpulver.