Med glycerin bevarar du miljön och kan mixa ditt eget snus

När man vill fixa sitt eget snus är det några ingredienser utöver de som skänker smak samt doft som är nödvändiga. För att få längre hållbarhet och förhöja smakupplevelsen när man blandar eget snus men utan glycerin blir det svårt att lyckas. En del sötma men framför allt har glycerinet en konserverande effekt.

glycerin

Kan man finna en skiljaktighet mer än namnen på glycerin samt glycerol?

Både glycerin och ordet glycerol används om samma produkt. Kan du vara säker på att det är samma sak? Ja, det är 2 namn för exakt samma produkt. Glycerinet är det gamla namnet på Glycerol.

Glycerinet kan beskrivas som en tung vätska som är trögflytande, har en söt smak samt en kokpunkt som är mycket hög. Glycerin är det ämne som ger fyllighet i vin.

Genom att det är fuktbevarande så avdunstar glycerin inte. Därför används det bland annat i vattenlås eftersom det hindrar vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Det går att blanda glycerol med vatten och alkohol men det blandar sig aldrig med olja. Då glycerinet är fuktighetsbevarande så används det ofta i hudvårdsprodukter, och det är egentligen av precis samma anledning som man använder det för snustillverkning.

När man önskar ge ett vin en viss sötma och öka dess fyllighet används ofta glycerol. Glycerol används också som en tillsats till en del oljor och fetter.

Vid all snustillverkning eller överhuvudtaget alla livsmedel är det mycket viktigt att bara använda glycerol som är godkänd för livsmedelstillverkning. Det finns glycerol som är framtagen för specialla ändamål och kan vara skadlig vid förtäring.

Rätt typ utav glycerinet i ditt snus då är du på den säkra sidan.

Glycerolen förekommer i väldigt många hygienprodukter. Att glycerol även har bakteriehämmande egenskaper utnyttjas till fullo exempelvis i munvatten.
Förutom att man ska välja ett glycerinpreparat som är till för internt bruk så är det också viktigt att man använder rätt mängder. Med ett bra blandningsförhållande kan man hitta rätt balans. Du kan experimentera men chansa inte. Visst kan du experimentera på egen hand om snustillverkning, men ett välbeprövat och bra recept är en mycket bra hjälp på vägen.

Du har möjlighet glycerol köpa online till fördelaktiga priser

Tradera och Prisad är två ställen du hittar glycerin på. Fler tips. En mängd olika storlekar hittar du på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se.. På allt fraktfritt i förpackningar upp till 1350 kg (1000 liters IBC pallcontainer).

Du får rätt produkt och rätt mängd hemskickad du är beredd att starta tillverka snus. Betänk hur mycket du kommer att behöva så att du köper rätt mängd. Som du har sett är detta inte en produkt som bara lämpar sig för snustillverkning. En annan gång får vi titta på hur du kan göra slime eller såpbubblor med glycerine. Snus av egen tillverkning, såpbubblor och Slime likaså- bara att sätta igång, blåsa, kladda och prilla upp.