Nu kan du bjuda hela släkten på sockerdricka

Det är vanligt med barn på familjedagar. Vid sådana tillfällen är det bäst att servera läsk. Om du dukar fram sockerdricka blir alla glada. Det livar upp bålet.

Sockerdricka är ett säkert kort

sodastream

Sockerdricka är en mycket populär läsk. Kanske den svenskast av alla drycker. De varianter som säljs idag är lite annorlunda mot de klassiska sorterna.

En smak som uppskattas av både vuxna och barn. Den är enkel att tycka om. Men kanske blir det lite för sött om du köper på flaska. Om du gör en egen sockerdricka så kan du smaksätta den som du vill.

Du kan göra egen läsk med Aromhusets läskkoncentrat som innehåller mycket mindre socker än vanlig läsk. Prova också Aromhusets egen serie. Allt finns hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

Köp koncentrat istället för läsk

Nu kan du göra egen sockerdricka. Du behöver bara rätt smaker. Du kan styra smaken på det sättet. Det kan också sitta fint då du ska använda sockerdrickan till ett bål.

Det är korsningen av päron och citron som ger den unika smaken i sockerdricka. Under förra seklet var det Saturnus som hade ledartröjan gällande hur sockerdricka skulle smaka. Den används idag i Aromhusets sockerdricka läskkoncentrat

I bålet så vill du inte att läsken ska ta överhanden. Genom att skala ner på koncentratet så har man löst problemet. Det resterande är inga konstigheter. Bål med alkohol i ska inte drickas av barn.

Hur mycket smaksatt mineralvatten kan du dricka?

Sockerdrickan får oftast stryka på foten när vi minskar sockerkonsumtionen. Det måste inte vara så.

Om det bara är smaken det handlar om så kan man köpa Aromhusets essenser med 80 % mindre socker.

Aromhuset är bäst på läskkoncentrat idag.

Det är inte farligt med mineralvatten. Sockerdricka läskkoncentrat köpa Socker är inte farligt per automatik. Det som spelar roll är mängden socker och hur ofta. Den som inte äter socker på ett tag upplever starkare smaker och kan på så vis uppskatta smakessenserna.

Så serverar du bäst

Tänk på att mycket handlar om presentation. Det är klart att den läsk som du gör hemma inte ser så proffsig ut som den som säljs i en butik. Men det kan vara inbjudande ändå. Servera i egna glas.

Du kan chansa att hälla upp i större tillbringare också. Experimentera lite med hur du kommer att servera sockerdrickan. Garnera gärna med olika tillbehör.

Skär ner en bit extra citron. Det är bara fantasin, och smaken, som sätter gränserna. Det livar upp lite extra.