Så använder du en tablettpress

Tabletter är det bästa sedan skivat bröd. Om tabletter inte skulle finnas skulle det vara svårt att få i sig mycket av det kosttillskott som säljs idag. Med en tablettpress hemma kan du vara säker på att dina tabletter innehåller det de ska. Glukosamintabletter är bara en av många varianter.

filmdragerade

Du kan göra flera produkter med en tablettpress

TablettpressEN kan användas om och om igen. Du kan enkelt fortsätta producera andra sorters tabletter när dina glukosamintabletter är klara.

De tabletterna håller en egen nivå. På bara tre veckor kan de lindra dina smärtor i lederna. De blir till smörjvätska i lederna. De var vanliga kosttillskott fram till för några år sedan.

Sen klassade läkemedelsindustrin glukosamintabletterna som läkemedel. Man minskade tabletterna till 625 mg och begränsade dosen. Dosen måste vara mycket högre om den ska ha effekt på smärtan.

Den lägre dosen fungerade ett tag sedan var problemen tillbaka igen. Då fick man dyra tabletter på recept. Tabletterna finns i starkare form men då endast till djur. Där fick ni läkemedelsindustrin.

Maskinen är lätt att hantera. Släppmedlet gör att tabletterna hålls fria från stansen. Formen är också enkel att hålla ren.

Använd den som det passar dig

Med rätt tablettpress kan du utföra rätt uppdrag och få rätt volymer. mikrokristallin
Det tar visserligen längre tid.

Med den avancerade tekniken kan du korta produktionstiden. Tabletterna pressas under högt tryck. Med formarna kan du förändra utseendet på tabletterna.

En elektrisk enhövdad tablettpress brukar producera 1000-3000 tabletter per timme. Du kan köpa tablettpressar via https://www.lfatabletpresses.com/.

Med 32 huvuden kan du göra fler tabletter på kortare tid. Den kraftfulla motorn gör att tillverkningen går lekande lätt.
En 32-hövdad maskin kan producera upp mot 64 000 tabletter.

Genom tablettens sammansättning blir den enkel att hantera. Vissa ingredienser är lämpliga att göra till tabletter som de är.

Vissa ingredienser lämpar sig inte att göra tabletter av alls. Samma sak gäller för andra ämnen. De brukar man fylla kapslarna med.

Det finns olika klibbmedel som du kan använda. Man brukar ändå säga att mikrokristallinisk cellulosa är det allra vanligaste. 20 % brukar vara ett bra riktmärke.

Släppmedel, det vanligaste är magnesiumstearat, 1/2 och upp till 1%, i extremfall 2% till mycket klibbiga produkter. Du kan köpa båda på allt-fraktfritt.se.

Pulver är mest förrädiskt att blanda. Ska du göra små volymer måste du ändå ha maskiner. Det går att använda en sked vid blandningen men det tar längre tid.

Först blandar man i klibbmedel tills det är ordentligt blandat. Släppmedelet som du blandar i sedan ska mixas under en kort tid, max 5 minuter. Annars kan tabletten bli skör.

Den färdiga tabletten ska hålla om den tappas i golvet. Du kan också köpa en hårdhetsmätare.

Om du vill att det ska gå riktigt snabbt så ska du välja 32 huvuden. Då måste du kanske använda flödesmedel. Det kan behövas för pulvret.

Man kan också blanda in färg och smak-ämnen. Ämnen kan också tillsättas så att tabletten löses fortare i magen.
Med maskinen kan du göra egna halstabletter.

Renlighet är ett måste då man ska tillverkar tabletter

Tabletter som är medicin får ju inte innehålla några bakterier. Därför är hygienen viktig vid tillverkningen.

Man rengör tablettpressen både efter och inför start. Det är viktigt att gå igenom maskinens alla delar. Om det gör det så kan man ju få en blandning som är farlig.

Om du handskas med hormoner måste du vara extra försiktig. Då måste man tänka på kläderna.

Tänk på det här

Om tabletterna faller sönder har du ingen nytta av en tablettpress. Det här kommer att hända om man inte använder sig av smarta medel som ser till att både tablett och maskin skyddas. Om du använder klibbmedel så funkar det.

Då blir den mer hållbar. De blir hållbarare. Det finns olika verktyg som du kan välja till. Då kan du tillverka fler storlekar. Stansen är fullt ställbar.

Du skyddar maskinen genom att använda den på ett korrekt och riktigt sätt. Då har du nytta av den i många år framåt.