Så enkelt är det att ta bort mossa på tak

Det är faktiskt så att mossa på takpannor gör skada. Mossan är skadligare än vad du tror, särskilt på tak. Om mossan får fäste på taket så kan det vara kört.

Mossan är förrädisk. Faktiskt så är det så att mögel kan komma ur mossa.

På grund av detta är det viktigt med mossborttagning på tak och att detta görs på korrekt vis. Ta hjälp av en firma som hjälper dig ta bort mossa på tak snabbt och billigt. Skadan får inte bli stor.

Vissa kan ta bort mossa på tak själv!

Vill du få det riktigt gjort från början så kanske det är bättre att anlita ett företag. Om du är höjdrädd så kan det vara en ide.

Men om du inte är höjdrädd och har ett tak som inte är särskilt svårt att komma åt är det klart att du kan ta bort mossa på tak med Bensaltensid eller ett annat medel som är till för detta. Du kan använda de medel som fungerar för dig.

Det är som sagt Bensaltensid som används mycket. En högtrycksspruta kan funka. Det gäller förstås att du får ett gott grepp om utrustningen och att du kan stå på ett säkert sätt.

grön

Se över den utrustning som du behöver för att ta bort mossa på tak så att du är väl förberedd. Du måste dock införskaffa en egen stege. Tänk på att skydda händerna och fötterna. Munnen måste också skyddas.

Du får tid över om du tar in ett företag. Du kan prova själv först om du vill.

Rensa då och då

Något som är mycket viktigt att komma ihåg är att mossa på takpannor inte är något man tar bort för att sedan glömma allt om. Det går fort när det väl sätter igång. Ta upp kampen mot mossan.

Så fort du slarvar så riskerar mossan att komma tillbaka. Bäst resultat når du om du rengör minst en gång om året.

Utför det rutinmässigt. få bort mossa Enkla medel går utmärkt att använda.

Om du har använt Bensaltensid tidigare så vet du vad det handlar om. Då brukar påväxten hålla sig borta 2-4 år.

Se över annat som kan behöva rustas upp också. Byt ut gamla pannor. Ju mer du håller efter huset ju mer bevarar du husets värde.

Byt det som måste bytas

Det är ingen ide att skuta på det. Byt ut det som är trasigt. Trasiga tak sänker värdet på bostaden. Sådant får ju inte hända.

Var din egen fastighetsskötare. Om du är osäker på vad som bör bytas ut är det klart att det är smart att få hjälp av en expert på detta. Takfirmor kan hjälpa dig.

Mossa på takpannor kan stå dig dyrt

Slarva inte med säkerheten. Det kan ta tid att få bort mossa på takpannor. Du behöver inte köpa all utrustning för att ta bort mossa på tak det räcker med att hyra den.

Om du behöver kan du anlita någon. Det vinns ingenting på att leka hjälte.

Planera projektet i god tid. Var försiktig så att du inte trampar igenom hustaket, det kan vara riktigt farligt.