Så gör du för att desinficera med ytdesinfektion

Den rådande pandemin gör att många känner oro. Ingen har någon tidigare erfarenhet av viruset och då blir man lätt orolig. Regeringen stakade tidigt ut en egenhändigt komponerad väg gällande coronaviruset. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Du måste desinficera

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Kanske tror du att det är bra men så är det inte. Vi vet sedan tidigare att handsprit inte kan döda alla virus.

Då kanske det är bättre att använda en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Med antibakteriell handtvål får du ett mycket gott virusskydd. Du måste tvätta ofta. Gör till en vana att alltid tvätta händerna om du har varit utomhus. Uppvisandet av influensasymtom eller inte spelar ingen roll. Använd tvål när du kommer hem och ska tvätta händerna. På så sätt vet du att du alltid har rena händer.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Runt omkring oss finns bakterier. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. På samma sätt kan smitta ta sig in i ditt hem via ytor på saker som du köper.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Bakteriedödande kolloidalt silver kan ha en viss dämpande effekt. Sådant kan ha en god effekt på bakteriedödandet på lång sikt. Viruset har ingen chans mot sprayen.

Ha alltid rätt skydd

Glöm bort apotekens handsprit. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Det får inte ta slut. Prova på en liten yta först innan du sprayar överallt.

beställa

Vad är ytdesinfektion?

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. Nu vet man att coronaviruset är luftburet. Med rena händer och rena ytor minskar du risken för smitta avsevärt.