Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa valet om man vill ha en bra desinfektion. Det är inte så enkelt att varje form av ytdesinfektion för händerna fungerar på likvärdigt sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Ta inte lätt på desinfektion

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

antibakteriell

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Tvätta inte bara händerna om du vill ha ett bra virusskydd

Inledningsvis trodde många att coronaviruset var influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. dax handdesinfektion Det är inte säkert att det är sant. Du kanske inte får full effekt av att använda handsprit. Du tror att du får ett virusskydd men om du inte får det är du i större fara än om du hade valt vanlig handtvätt.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Om du väljer handsprit med alkohol så kan det torka ut dina händer och göra dig mer känslig för virus. Det kan vi inte rekommendera. Det gäller särskilt om du ska gnugga in det flera gånger dagligen.

Välj istället en mild men effektiv vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion som fungerar minst lika bra som antiseptisk tvål. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Använd det på händerna.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Man vet aldrig när man behöver den.