Så övervinner du hungern vid viktminskning med 5:2 metoden

Kommer jag att vara omätt när jag kör 5:2? Ja det kommer du. Åtminstone till en början när kroppen fortfarande inte är van vid fastedagarna. En av de största skälen till att vi är aningen större än nödvändigt i detta landet överlag är att vi äter för stora portioner. Våra kroppar är inte uppmärksamma på när vi ätit nog därför att bli mätta. Mestadels slinker det ner lite extra vid varje måltid.

Följaktligen kommer kroppen att bli hungrig när du först börjar med fastedagar. Men det handlar således inte om att du ätit för lite för att klara dagen, utan att kroppen helt enkelt är van vid att få lite extra. Håll ut och minns att efter ett par veckor kommer fastedagarna inte att vara lika tuffa.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per människa och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan låg den siffran på endast 50 kg per person samt år. Att dra ner lite på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. Klicka här nu för mer info

När du börjar med fastedagar måste du själv hitta den rytm och det upplägg som passar dig, dina vanor och din kropp. För vissa är det lätt att hoppa över måltider eller ersätta dem med dryck, för andra måste fastedagens begränsade kaloriintag spridas ut regelbundet över dagens vakna timmar för att inte orken ska ta slut.

Finns det inget man kan göra åt hungern då? Jovisst finns det trick att ta till. Vill du testa att hoppa över frukost? En kopp hett vatten tillsammans med en citronskiva i är ett beprövat knep för att uppliva kroppen och kan dessutom lindra hunger eller sug. Prova även lite riven ingefära i varmt vatten när du känner att din kropp ropar efter något att stoppa i sig.

Välj rätt dagar att fasta på. Kolla efter i veckans schema och avgör vilka dagar du lättast klarar dig på den kalorisnåla dieten. Välj de dagar du har minst kroppslig ansträngning och flest chanser till vila om det skulle bli jobbigt. Det är dessutom oftast lättare att laga lämplig mat och motstå onödiga frestelser när du är hemma.

När du sätter ihop din meny ska du fundera på att fylla upp med kalorisnåla nyttigheter som grönsaker samt sallad för att rätterna ska bli mättande samt ge kroppen den energi den behöver. Skippa samtliga tomma kalorier, tacka nej till brödet och pastan. Dessa produkter skänker en falsk mättnad som fort går över, och de innehåller inga näringsämnen som kroppen egentligen tar till sig.

Välj fettsnåla råvaror därför att spara in på kalorierna och kom ihåg att när du också skär ner på kalorierna under de “vanliga” dagarna genom att avstå ifrån rena onyttigheter såsom chips och läsk kommer du dessutom känna dig mindre hungrig under fastedagarna. Men glöm inte att 5:2 bör vara en lustfylld diet, men unna dig inte att falla för frestelserna för ofta.

Kom även ihåg att det är en enorm hjälp på vägen mot att få kontroll över sitt ätande att först tillåta kroppen att uppleva lite hunger för att sedan få uppleva hur lite det i själva verket krävs därför att bli mätt igen, när kroppen väl vant sig av med överflöd och stora portioner.