Se till att du har antibakteriell tvål hemma för effektivt virusskydd

Se till att hålla dina händer rena med antibakteriell tvål, det är livsviktigt för att skydda dig från virus. För att skydda dig, tvätta händerna ordentligt med handtvål så att alla bakterier och virus dör. Idag vet vi inte hur vi bäst skyddar oss mot virus som Corona och då är det extra viktigt att skydda sig på detta sätt. Vill du använda allt du kan för att skydda din kropp mot smitta så är det första du ska använda antibakteriell tvål.

Hur ska du veta vilken antibakteriell tvål du bör använda hemma?

Den viktigaste och mest självklara platsen för antiseptisk tvål är på sjukhuset där man kan se det i behållare tillsammans med handsprit. Du behöver troligtvis byta ut din handtvål hemma. Effektiva tvålar för handdesinfektion som exempelvis Smittstopp Handtvål kan vara bra att köpa som skydd mot virussmitta.

handhygien

Virus dödas inte med enbart handsprit men om du också tvättar händerna med en bra handtvål så får du tillsammans med handsprit ett fullgott skydd. Bakteriedödande tvål är inte sämre än handsprit, även om det är just handsprit som sålt slut överallt. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. Då har du ett grundläggande virusskydd helt enkelt för att du tar död på virus och bakterier som finns på dina händer.

ytdesinfektion

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Du kan inte undgå från att vidröra ytor inne i badrummet, då för du bakterierna vidare ut i andra rum.

Desinficera mer än dina händer för ett fullgott virusskydd

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Men snart skulle vi första hur allvarligt det var.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. Antibakteriella produkter har många användningsområden. Det betyder att du får ett flyttbart virusskydd.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. desinfektion spray Det är inte sant. Handsprit kan inte döda alla virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Handsprit kan torka ut din hy. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Köp det och håll händerna rena.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Istället för att sätta dessa i tre dagars karantän under pågående pandemi kan du spraya och få bort det som skulle kunna vara livsfarligt.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Man vet aldrig när man behöver den.
När man vill döda alla bakterier och virus så fungerar handsprit endast som komplement då det inte är så effektivt ensamt.

Det är inte bara ineffektivt att använda handsprit som enda skydd men det torkar även ut dina händer. Långvarigt bruk kan ge sår och hudbesvär under månader framåt. Med bättre alternativ än handsprit kan man rengöra sina händer som t.ex. med katjoniskt vattenbaserad handdesinfektion, som inte ger dina händer besvär med tiden.

Man kan tro att tvålen hemma inte alls duger, vilket inte stämmer. Tvålmängden samt tiden du tvättar dina händer behöver vara riklig för att få ett så bra skydd som möjligt. Det otroligt smittsamma viruset Corona har också visats sig hindras av det.

Jag har bara antiseptisk tvål men vet inte om det räcker, behöver jag något annat?

Virus från influensa och liknande behöver dock mer än en god handhygien. God handhygien räcker inte för att försäkra sig om att man håller sig frisk. Fast du inte har några symtom så kan du fortfarande vara smittobärare av Coronaviruset.

Det här betyder att du utöver att sköta din handhygien med en bra antibakteriell tvål behöver fundera lite på hur du kan rengöra ytor omkring dig. Ytdesinfetion är minst lika viktigt för att inte bli smittad genom beröring.

Vad är det bästa sättet att desinficera ditt hem på?

Man kan t.ex. rengöra enkelt med rengöringsmedel och trasor. Eller varför inte spraya ytor med en antibakteriell spray? Med denna teknik så blir allt mer effektivt och mindre torsk på energi.

Med en smart bakteriedödande spray kommer du åt det mesta. Spraya på allt du bär med dig utifrån, även alla matvaror som du handlat hem. De områden du till vardags besöker, såsom arbetsplatsen, kan du då också rengöra med sprayen.

Det ätbara kolloidala silvret kan du använda över t.ex. frukt och grönsaker för att döda eventuella virus. Den som rekommenderas att köpa är av märket IONplus.

Det är viktigt att du kan skydda dig och göra rent dina händer vart du än är så packa ned ditt desinfektionsmedel så att du är skyddad.

Eftersom handsprit säljs i små förpackningar så är det lätta att bära med sig för många. Alkoholfria desinfektionsmedel som är bättre är dock minst lika enkla att ta med sig. Med en bra antibakteriell tvål hemma, på jobbet och i din väska får du ett effektivt virusskydd vart du än befinner dig!