Ska du använda handsprit för att skydda dig mot pandemi?

Nya virus dyker upp hela tiden. Coronaviruset har en struktur som innebär att viruset har ett hölje. Virustyper av den sorten är lättare att utrota. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

desinfektionsmedel

Man måste noga utreda bakterier och virus vid en pandemi. Många ser detta som en ursäkt för att ha en god hygien för stunden. Om du vidtar rätt åtgärder kan du eventuellt undvika att bli sjuk.

Tvål eller handsprit, vilket kommer att fungera bäst?

Att handsprit dödar allt är fortfarande en populär uppfattning, men medlet är verkningslöst vid en pandemi. Svaret på den frågan kan vara enkelt. Virus omges oftast av ett hölje som tvål kan angripa. Då tvål löser fett så kan det räcka gott för att minska eventuell smitta.

Man säger ju att handtvätt är bättre än handsprit. Det är möjligt att handspriten kan bryta ned vissa delar av coronaviruset. Det är inte en hundraprocentig metod.

Handtvätt är dock inte överlägset handspriten, de båda metoderna ger ungefär samma resultat. Många kritiserar handspriten och menar att det finns bättre alternativ på marknaden.

Alkoholfri handdesinfektion fungerar bra

Många blir besvikna på hur handsprit presterar. Det räcker inte med att strö på lite grann. Om inte så förlorar handspriten sin bakteriedödande effekt.

Då kan det vara mycket bättre med en antibakteriell tvål som du kommer att använda på rätt sätt. Tänk på att välja rätt typ av desinfektion för rätt sorts virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Alla medel fungerar inte på samma sätt. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Om du använder desinfektion först när du är smittad så är det försent. Om du tvättar händerna regelbundet så är mycket redan vunnit. Då har du ett grundläggande virusskydd helt enkelt för att du tar död på virus och bakterier som finns på dina händer.

smittstopp

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Du kan inte bara tvätta händerna om du vill ha det bästa virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. De som blickade söderut och såg vad som hände i Italien insåg dock att det var fråga om något mycket allvarligare.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. En bra antibakteriell spray kan ju användas på andra ytor som till exempel på bord, handtag och stolar. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Använd bakteriedödande produkter

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. desinfektor Det är inte sant. Du kanske inte får full effekt av att använda handsprit. Då kanske du tror att du har ett virusskydd som du inte har.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Välj istället en mild men effektiv vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion som fungerar minst lika bra som antiseptisk tvål. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Använd det på händerna.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

En bakteriedödande spray är bra att ha hemma för desinfektion oavsett om det råder förkylningstider eller inte. Du kan ta med sprayen överallt.
Då vi sedan tidigare vet hur vi ska använda oss av tvålen är vi mycket mer bekväm att använda den. På senare tid har det även lanserats antibakteriella sprayer som du kan köpa och använda.

När ska du börja med noggrannare handdesinfektion?

Många gör misstaget att vänta för länge med sin handdesinfektion. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Dessutom kan du se till att ha ett extra alkoholfritt handdesinfektionsmedel hemma som är mycket bättre än handsprit mot virus. Om du bara vet hur sortimentet ser ut så kan du vara väl skyddad vid en pandemi.

Det är möjligt att desinficera på ett skonsamt men effektivt sätt

Om du använder alkohol på händerna så slits de mycket. Huden blir så torr att du får sår. Det är inte bara obehagligt för att det då gör ont att applicera alkohol.

Coronavirus och andra virus tar sig lätt in via sår. Det bör du komma ihåg när du funderar på om du ska använda dig av handsprit som skydd mot en pandemi eller vanlig influensa. Då kan Smittstopp, Forte och Pandemstop vara bättre alternativ. Då torkar inte huden ut.