Vilka produkter fungerar mot coronavirus?

Då det ännu inte finns något färdigt vaccin och heller ingen medicin mot Corona är det många som funderar på om det finns produkter mot coronavirus. Det finns enkla medel att ta till. Börja med att tvätta händerna.

Många glömmer att tvätta händerna!

Vi måste bli bättre på att tvätta händerna om vi ska lösa krisen med coronavirus. Dels ska du ha en bra antibakteriell tvål och dels måste du veta hur du ska använda den. Antiseptisk tvål kommer inte att desinficera på rätt sätt om du sköljer bort den för snabbt.

För bäst resultat kan man kombinera antibakteriell tvål med en liknande spray. Var noga när du tvättar händerna, låt minst 20 sekunder passera. Skölj sedan händerna. Den bakteriedödande tvålen ersätter handspriten.

Använd bara rena handdukar. Prova gärna med engångsservetter som du sedan slänger. Du kan använda handdukar också.

Coronavirus på ytor i ditt hem och på jobbet

Men det är inte bara händer som kräver desinfektion för att du ska få ett bra virusskydd. Ibland kan du ju ta i skitiga handtag, då måste du tvätta dig igen. Man måste även vara noga med hygienen på jobbet.

Man vet nu att coronavirus kan överleva i flera dagar. Det räcker inte bara med en natt. Man har kunnat visa viss effekt med antibakteriell spray för ytdesinfektion. Inte svårt alls.

virusskydd

Behandla även sådant som du tar med dig hem. Det går bra att använda en säker spray som är bakteriedödande på allt från frukt till mjölkpaket. Handsprit är inte bättre produkter mot coronavirus.

Var eftertänksam

C-vitamin har bevisat goda effekter på vårt immunförsvar. Enklast att köpa som askorbinsyra i pulverform, mycket billigare än tabletter.
1 gram om dagen räcker långt. Man menar att effekten nås redan vid 0,2 gram. Det kan vara andra nivåer om du blir smittad.

I USA säljer man kolloidalt silver som kosttillskott. ytdesinfektion Vissa får effekt av det andra inte. Annika Dahlkvist har en egen blogg där hon skriver om preparatet.
Hon rekommenderar att spraya kolloidalt silver på livsmedel. Inget virus överlever det. Många gillar IONplus.

Anders Tegnell tror att han är expert i TV. Till skolor och förskolor utfärdar man rekomendationer som är omöjliga att följa. Prova att hosta i armhålan.
Det nya viruset lever längre än andra virussorter. Detta råd gav Anders Tegnell redan under svininfluensan för 10 år sedan. Man måste ha ett sunt förnuft. Prova dig fram. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Kan man använda handskar mot corona?

Handskar är en produkter mot coronavirus. Du kan använda handskar överallt. Köp rätt produkter direkt. Peta inte dig själv i ansiktet med handskarna på. Då gör den ingen nytta eftersom coronavirus kan ta sig in i din kropp på detta vis.

Maskerna måste vara av rätt kvalitet. Oftast är det bara medicinsk personal som har tillgång till rätt skyddsutrustning. De produkterna är lika effektiva som en halsduk.

Ett tips är att tänka mer på vad du gör med dina händer. Om du använder en bra handdesinfektion så har du vunnit mycket. Särskilt om du samtidigt är noggrann med att inte pilla dig i ansiktet när du inte är säker på att dina händer är rena.